Casio satovi

Upoznajte se s Casio satovima – svjetski poznatima po tehnološkim inovacijama i izvrsnim cijenama.

Pomoći ćemo vam izabrati model za vas!

Casio danas slovi po pouzdanosti satova i cjenovnoj pristupačnosti. Casio ne nudi samo funkcionalnost, već i izvrstan dizajn. Dokaz tome je što je Casio dobitnik iF Deisgn nagrade za najbolji industrijski dizajn za 2019., a 2011. dobio nagradu Good Design Long Life Design.

 

Duga tradicija Casio brenda

Casio je osnovan 1957. u Japanu i dobio je naziv po jednom od osnivača – inženjeru Kashiu Seisakuju. Deset godina kasnije, otvaraju ured u Švicarskoj i od tada se nastavljaju širiti u New York te diljem Europe, počevši od Njemačke, Nizozemske, Engleske nadalje. 

Godine 1972., Casio se proslavio prvim osobnim kalkulatorom. Nakon ovog uspjeha, brend je postao svjetski poznat i osigurao si mjesto na vrhu elektroničke industrije.

 

Inovativnost Casia

Već 1974., Casio izrađuje svoj prvi digitalni ručni sat koristeći najnoviju tehnologiju – kvarcni mehanizam zahvaljujući upravo tehnologijama koje su razvili u kalkulatorima. Na tadašnjem kompetitivnom tržištu, Casio se probio Casiotronom, satom koji je uz vrijeme pokazivao i dane u mjesecu.

Znate one očaravajuće satove koji pokazuju sve što poželite? Od sata, do datuma, dana u tjednu, faze mjeseca, vremenske prognoze, a kod specijaliziranih satova i druge funkcije poput morske dubine, tlaka, i tako dalje. Zasluge pripadaju Casiu.

Vodootporni

Termometar

Senzor dubine

Kompas

Od tada Casio prednjači u izradi satova i upotrebi novih tehnologija. Izradio je prvi GPS sat 1999. godine, a u 2000-ima proizveo satove koji mogu očitavati glazbu, imaju solarno napajanje, koji su otporni na udarce, određuju datum pomoću radio valova i, recentno, cijeli niz pametnih satova.

Dugovječnost i inovativnost Casio brenda rezultirala je svjetski poznatim imenom i proizvodima za koje možete biti sigurni da će trajati godinama, ako ne i desetljećima.

Bilo da tražite digitalne ili analogne satove, Casio vam garantira ručni sat s čijim ćete funkcijama i estetikom biti i više nego zadovoljni, i to po izuzetno povoljnim cijenama!

 

Casio muški satovi

G-Shock

Nemoguće je govoriti o Casiu bez spomena satova iz G-Shock serije koji slove kao najizdržljiviji satovi svih vremena. Cijeli niz G-Shock modela izlazi od 1983., svaki još otporniji i suvremeniji od prethodnog.

Oni su shock-resistant (otporni na udarce), ali i na padove, udare struje, vibraciju, vodu i niske temperature. Većina satova unutar ove serije uključuje suvremenu tehnologiju koju Casio usavršava iz godine u godine, naime GPS Hybrid Technology (energetski efikasan GPS ugrađen u sat) i Multiband 6 Radio Technology zahvaljujući kojem satovi primaju radio signale i automatski prilagođavaju vrijeme prema lokalnoj vremenskoj zoni. Neki satovi iz serije koriste i solarno napajanje

Zbog svega navedenog, G-Shock satovi su iznimno popularni među sportašima i vojnim ličnostima kojima je potreban izuzetno izdržljiv sat sa sportskim funkcionalnostima poput štoperice i odbrojavanja.

Među popularnijima je model G-Shock Rangeman koji je posebno napravljen za teške uvjete i otporan na sve poviše navedene uvjete, ali i na prašinu, blato, niske temperature (od -20°C), ima ugrađen GPS, solarno napajanje i Casiov trostruki senzor (kompas, termometar i senzor dubine).

Casio G-shock for men

Slične karakteristike imaju satovi iz G-Shock Mudmaster serije koji su još otporniji na blato i prljavštinu te pokazuju svjetsko vrijeme te G-Shock Gravitymaster serije koji uz sve ostalo imaju i zrakoplovnu funkciju.

Ako su vas zaintrigirale spomenute karakteristike, preporučujemo da pogledate i druge modele iz ove serije poput Master of G, G-Specials serije (posebne G-Shock linije s osebujnim dizajnom), G-Bluetooth, G-Steel (modele metalik izgleda i stoga nešto finijeg dizajna) te vječne G-Shock Classic serije.

Satovi iz G-Shock serije variraju po cijenama (već od 400 kn pa sve do 2 500 kn za profesionalne satove) ovisno o materijalu, broju funkcija i o tome jesu li analogni ili digitalni. No, definitivno se isplati uložiti u njih jer će sigurno trajati desetljećima.

 

Casio Edifice

Nakon sportske G-Shock serije, Casio je izdao seriju Edifice satova profinjenijeg izgleda

Pošto su namijenjeni za svakodnevno nošenje i za profesionalni ambijent, Edifice satovi nemaju sve funkcionalnosti koje G-Shock ima, ali to nadoknađuju drugim funkcionalnostima poput mogućnosti povezivanja s pametnim satom i mobitelom, pronalaska mobitela, postavljanja više alarma te pokazuju svjetsko i trenutno vrijeme.

Casio ima visoke standarde pa koristi neke od svojih poznatih tehnologija i u većini Edifice satova poput Multiband 6 radio tehnologije i solarnog napajanja.

Casio watch for men - Casio edifice

Edifice serija uključuje obične ručne satove, ali i niz kronografa (satova koji funkcioniraju kao štoperice). Brojnost modela nudi i brojnost dizajna, materijala i boja među kojima možete birati. 

Cijene Edifice satova također variraju ovisno o funkcijama i dizajnu, jesu li analogni ili digitalni, a mogu se naći u rasponu od ca. 400 kn za satove s ključnim Edifice funkcijama, ali rađenih od jednako kvalitetnih materijala, pa sve do ca. 2 200 kn za najnaprednije modele.

 

Casio Classic Collection

Casio Classic Collection satovi zaista su namijenjeni za svakodnevno nošenje i slove kao najpovoljniji satovi ovog brenda.

Klasični su jer imaju sve osnovne funkcije koje vam trebaju: dnevni alarm, signalizaciju sati, automatski kalendar, štopericu i uz to su vodootporni (uglavnom do 100 m) te im baterija traje čak do 10 godina!

Casio Collection satovi mogu se pronaći već od 100-300 kn za analogne i digitalne satove pa do 500 kn za modele rađene od kvalitetnijih materijala ili s više funkcija.

Casio classic men collection watch

Casio ženski (i unisex) satovi

Casio je zarana shvatio potrebu za suvremenijim dizajnom i linijom ženskih satova koji idu korak dalje od puke funkcionalnosti. Stoga je razvio više serija ženskih satova, ili postojeće muške modele prilagodio ženskoj ruci.

Baby G-Shock

Prvi Casio ženski sat Baby G-Shock stavljen je na tržište već 1994. Godine. Kao što je bio slučaj i s muškim satovima unutar ove serije, bili su i ostali iznimno traženi. 

Casio Baby G-Shock savršen je spoj modernog dizajna i funkcionalnosti koji je potreban ženama koje vole aktivni stil života. Ovi modeli uključuju sve funkcije koje imaju i njihovi muški pandani: otpornost na udarce, padove, vibracije, vodu, štopericu, svjetsko vrijeme, itd., ali uz dodatak većeg izbora veselijih boja.

Casio for women - Baby G-shock

Casio Classic Collection

Zbog svog jednostavnog dizajna, dosta satove iz Classic kolekcije su unisex i prilagođeni podjednako muškoj i ženskoj ruci. Potrebno je samo podesiti širinu remena i pronaći veličinu i dizajn sata koji vama najviše odgovara.

Unutar Casio Classic kolekcije moguće je naći velik broj unisex modela koje će i žene moći nositi svaki dan. Među njima se može naći i analogne i digitalne. No, daleko je najveći izbor elegantnih analognih satova, pretežito metalnih (zlatnih i srebrnih sa zlatnim detaljima), ali i decentnih s kožnim remenom

Casio classic collection - Unisex watch

Casio Vintage

Gotovo svi satovi iz Casio Vintage serije su ili unisex ili ženski, što govori o njihovom univerzalnom, bezvremenom dizajnu koji desetljećima ne izlazi iz mode. 

Ovi satovi postižu svoj vintage izgled korištenjem retro boja i dizajna. U ovoj ćete liniji stoga naći vintage satove sa zlatnim remenom ili sa zlatnim detaljima, kvadratnim, decentnim kućištima, ili one s jako malim kućištima koji su stvoreni za delikatni ručni zglob.

Casio vintage watch for women

Casio Sheen

Serija Casio Sheen satova namijenjena je za žene koje vole analogne satove suvremenijeg dizajna. Dakle, ako Casio Vintage nije po vašem ukusu, možda će vam upravo neki od satova iz ove kolekcije odgovarati. 

Naspram Vintage satova gdje dominiraju zlatne i tamnije nijanse, Sheen satovi odskaču čistim dizajnom i profinjenim detaljima kao što je upotreba bijelih remena i suptilnih estetskih dodataka poput cirkona.

Casio Sheen for women

Source: Saad Al-Hamady

Gdje kupiti Casio satove?

Službeni distributer Casio satova za Hrvatsku je Casa koja posluje u Zagrebu. Uz to, Casio satove moguće je pronaći u trgovinama Links, Krona te na web shopu Satovi.com te kod gotovo svih lokalnih urara koji prepoznaju kvalitetu ovog brenda. Pitajte te ih i reći će vam da Casio nudi izvrsnu kvalitetu za svoju cijenu. 

Čak i neki znatno skuplji, dizajnerski brendovi uzimaju Casio tehnologiju i mehanizme znajući da će to povećati kvalitetu njihovih proizvoda. Ovo samo potvrđuje slogan Casio brenda: tehnologija za (cijeli) život.

Source: HiTech Central