Moda i stil odijevanja sportaša

Svaki sportaš ima svoj način odijevanja. Neki sportaši iako imaju mnogo novca nemaju stila za odijevanje, dok je kod nekih obratno. Sportašima je većinom važnije da imaju lijepo tijelo jer sa takvim tijelom su poznati i interesantni. Razne su kalkulacije vezane za fine modne detalje kod sportaša, svako ima svoj stil. O odijevanju nekoliko sportaša pročitajte ispod. Sjetimo li se prijašnjeg fudbala i mode u to doba, vidjet ćemo da su to bila dva različita svijeta. Međutim, u današnjem vremenu vidimo da se veoma poznati fudbaleri, zaista, veoma dobro nose sa modom. Jedan od primjera je Beckham. Beckham je bio neko tko je nosio odjeću kao što je Šaron, loš džins i slično, a danas je jedan od onih najodjeveniji muškaraca. Veliki utjecaj na to je imala i njegova supruga koja je modna ikona današnjice. Pored Beckhama, postavlja se pitanje tko je utjecao na ostatak poznatih fudbalera? Međutim, i u današnje vrijeme možemo vidjeti poneke Gucci torbice za koje su neki fudbaleri vezani i neke patike na kojima se vidi neki upečatljivi logotip brenda, ali moramo priznati da je svijet fudbala dostigao visok nivo u oblasti mode i da se sve više i više pridaje pažnja dotjerivanju. Objave pojedinih fudbalera izgledaju kao da su izašli sa stranica modnih časopisa. U nastavku ćemo navesti neke fudbalere koji su tip-top obučeni.

Jamie Redknapp je po stilu oblačenja sličan Schwarzenegger i DeVitu u Blizancima i za njega možemo reći da je jedan od onih koji se, zaista, znaju odijevnuti. Najčešće što nosi su odijela koja je pretvorio u svoj zaštitni znak i kojima pridaje veliki značaj. Obično čovjek kada gleda izgleda kao jednostavna varijanta, međutim, njegov formalni izgled doveden je do perfekcije. Najčešće ga viđamo u odijelima crne, teget ili svijetlo sive boje. Jamie Redknapp je jedan od onih koji rijetko nosi kaiš na pantalonama, što govori da pridaje veliku pažnju detaljima i daje jedan minimalistički i čist izgled njegovom stilu. Također, Jamie je upečatljiv po tome što kad su ceremonijalna odijevanja u pitanju da bira odijelo ispod kojeg nosi prsluk.

Graziano Pele je jedan od onih koji je u manjini što se tiče potrebe za stilistom. Pele svoju profesionalnu karijeru prebacio iz Engleske u Kinu i postao je 6. najplaćeniji sportista svijeta. Mnogi će reći, pa vrlo je lako dobro izgledati kada zarađuješ veliku sumu novca, ali nije uvijek tako. Mnogi imaju mnogo novca, međutim, stil se ne može kupiti. Grazijana često viđamo u odijelu ili smokingu po prepoznatljivoj zalizanoj kosi. Ima stil odijevanja koji je, jednostavno, svojstven Talijanima, jer estetika im je jednostavno u genima.


Andrea Pirlo, bivši talijanski reprezentativac je, recimo to tako, privlačnija verzija Chack Norrisa. Pirlo je, jednostavno, kombinirajući hipsterski i istinski kul način odijevanja majstorirao ono što se u Italiji zove “sprezzatura” izgled, to jest, kako bismo mi rekli- nemarna ležernost. Time je zauzeo svoje mjesto na modnom nebu u svijetu fudbala. Svima nam je poznato da je Pirlo bio genijalac pri vođenju lopte, pa kažu da svom stilu pridaje jednaku pažnju kao i tom fudbalskom detalju. Pirlo je neko tko zna kako da se obuče za svaku priliku, pa ga tako svrstavamo u modnu elitu. Krivac za njegov kul izgled možemo pronaći u Njujorku koja je modna perfekcija, ali ipak je Pirlo Talijan, pa ćemo samo reći, Bellissimo Pirlo .


Thierry Henri je jedan od najboljih napadača i strijelaca u historiji fudbala. Pored toga, ovaj fudbaler spada u grupu besprijekorno odjevenih fudbalera. Mnogi navijači Arsenala priznat će da je najgora odjeća upravo crvena majica, to jest, dres u kojem je Henri igrao. Henri je i dalje modna ikona, iako je završio fudbalsku karijeru i penzionirao se. Poznato nam je da je mnogo fudbalera imalo svoj zaštitni znak kao, naprimjer,Kantona je nosio ogrlicu, pa zatim Beckham je imao foru sa kosom, a Henry je bio poznat po tome što je čarape navlačio do koljena.U jednoj emisiji Henry je nosio plavi kardigan, pa kažu da je to jedan od razloga skoka mode u fudbalskim masama.Tako je tema o Svjetskom šampionatu postala irelevantna i sa sportskog preselila na modno polje.Henry je neko tko, zaista, zna da se obuče. Savršeno odijelo, uz to i seksi francuski akcenat i što drugo reći, osim ” Henry, Je t’aime.


 
Za najprepoznatljiviju osobu, kako u svijetu fudbala, tako i u svijetu mode možemo reći, definitivno,David Beckham. Iako, Beckham u prošlosti je imao promašaja u oblačenju, reći ćemo da mu je to svijet mode oprostio. Danas je Beckham neko tko je na istom nivou sa suprugom Viktorijom, uz to što lansira trendove vrlo lako i rijetko kome da to polazi za rukom kao što je Beckhamu. Beckham je neko tko voli i razlikovati u pogledu modnih detalja, rizik u pogledu da drugi sportisti tako nešto ne nose, pa je sa razlogom pravi Influencer. Često može zavarati ta lakoća s kojom se Dejvid igra sa modom, kao u najbolje fudbalske dane, on je uvijek svjestan onoga što radi. Beckham, bilo da reklamira donji veš Calvin Klein ili odijelo Prince of Wales je izrazito svjestan svoje pojave . Također, poznat je po različitim frizurama, a isto tako Beckham dobro izgleda i u bijeloj majici i farmerkama kao i savršenom odijelu.Za Ronaldov stil možemo reći da blago vuče na Miami Vice 80-tih, ali čini se da njegovo veliko samopouzdanje nekako odrediva i njegov izgled. Iako je Ronaldo imao veliki broj modnih prekršaja radi se o jednom izrazito trendi momku koji je dosta radio na sebi. Ronaldo je neko kome baš i ne pristaje neko svjetlucavo odijelo, odlično mu pristaju plava odijela i šorcevi u fluorescentno žutoj boji. Ronaldo je postao neko za kojim čeznu mnogi brendovi, iz razloga što često ponese svoju Ralph Lauren Black label jaknu za kojom mnogi muškarci žude. Ronaldo je zaštitno lice mnogih brendova kao što su TAG Heuer satovi, Samsung itd. Prema Bloombergu, Ronaldo je neko tko ima sponzore na svakom dijelu svog tijela što ga čini hodajućim blagom. Također, Cristiano je lansirao i svoj vlastitimodni brend pod nazivnim CR7 pa svi oni koji bi da ga kopiraju ili budu slični njemu mogu nabaviti više od 50 artikala odjeće sa njegovim potpisom.

“Da biste bili nezamjenjivi, morate biti drugačiji”, rekla je slavna Koko Šanel, a ovi momci i fudbalski znalci to definitivno jesu.

Odgovori