brdo novca - nije dovoljno za najskuplji sat na svijetu

Jeste li se ikada zapitali koliko košta najskuplji sat na svijetu?

Ako mislite da je sat koji sada nosite skup, čeka vas iznenađenje. Prema satovima s današnje liste čak i satovi naših poznatih kolekcionara izgledaju kao iz China Shopa.

Veliki zaljubljenik u satove, Ćaća, sigurno je proveo mnoge noći maštajući o posjedovanju nekog od ovih satova. No, čak i za njega, 1 800 000 funti nije malo.

U Moj Nakit trgovini postoje 174 sata, prosječne cijene 300 kn. To znači da za 52,200 kn možete imati cijelu trgovinu. Toliko vjerojatno košta samo stajati u prostoriji s ovim satovima. Ne bih se čudio da imaju zaštitare (dolje ćete saznati da bi im zapravo trebali).

Krenimo zajedno u otkrivanje 5 najskupljih satova.


Franck Muller Aeternitas Mega 4 – 15 480 000 kn

S 36 različitih komplikacija, 1,483 zasebna dijela, 1000 godina starim kalendarom i morem drugih mogućnosti ovaj sat izbezumio bi vas kao laserska zraka mačku.

Poznati kao “majstori komplikacija” proizvođači Mega 4 modela stvarno su pokazali puninu svoje vještine. Međutim, jako mali broj ljudi može uživati u njihovom majstorskom radu.

Najjeftiniji je sat na ovoj listi pa može biti vaš ako odvojite 15 480 000 kn.

Takva cijena sve nas drži na distanci od njegovog kompliciranog brojčanika. Vjerojatno nikada nitko od nas neće biti u prilici vidjeti ovaj sat. No, tko zna.
A i,doduše , ovo je tek 5 najskuplji sat na svijetu. Zna se da mi Hrvati cijenimo samo zlato.


najskuplji sat na svijetu

Patek Philippe 5004T – 25 628 000 kn

Preko 25 milijuna kuna za sat? Da, tek smo na četvrtom mjestu, a cifre su već bezobrazne.

Patek Philippe legendarni su satovi o kojima smo već pisali na našem blogu. Ako ste pročitali taj članak, očekivali ste ste vidjeti Pateka na ovoj listi.

Vaša očekivanja ispunjava unikatni 5004T.
Da, na svijetu postoji samo jedan ovakav sat.

Proizveden 2013. za aukciju ovo je jedini titanijski predstavnik “Patek Philippe 5004” serije.

Ne nadajte se, ne možete si priuštiti ni obične Pateke 5004. Nisam detaljno upoznat s Ćaćinom zbirkom, ali mislim da čak ni on nije imao nijednog Pateka. Barem se nadam.

Ovaj je model nešto sportskiji i šareniji od ostalih satova iz 5004 serije pa nije čudno što je aukcija bila vatrena. Na kraju je prodan za 2 985 000 funti tj. debelo preko 25 milijuna kuna.


Patek Philippe - najskuplji satovi na svijetu

Louis Moinet Meteoris Collection – 30 100 000 kn

Nazvan po Louisu Monetu, ocu kronografskih satova, ovaj sat ima čime opravdati cijenu od preko 30 milijuna kuna.

Čitava kolekcija sastoji se od samo 4 sata. Svaki od njih u brojčanik ima ugrađeno drago kamenje i dijelove meteora.

Svaki od 4 sata sadrži rijetki komad kamena koji je stigao iz svemira.
Recimo “Tourbillon Mars” sadrži komadić “Jiddat al Harasis 479” meteorita. Radi se o 180 milijuna starom komadiću Marsa koji je pao na Zemlju.

Fascinantno zar ne?

Više nije toliko čudno što ispada da ovi satovi vrijede preko 1000 dolara po gramu (15 puta vrijednije od zlata). Louis Moinet Meteoris Collection najbliže je što ćete doći svemiru. No veća je šansa da će vas Mali Zeleni gađati komadićem Marsa nego da ćete vidjeti ovaj sat.


Louis Moinet Meteoris Collection

Patek Philippe 1518ref. 1518 čelik – 76 540 000 kn

Patek je ponovno tu. Iako nije najskuplji sat na svijetu činjenica što jedan proizvođač ima 2 sata u TOP 5 dovoljno govori.

Samo su četiri ova sata proizvedena i to 1941.

To je bio prvi sat s kronografom. Njegov mehanizam nevjerojatno je složen. Zbog toga je njegova povijesna važnost neprocijenjiva. Svi ljubitelji satova ovaj sat gledaju kao nešto najsvetije što postoji. Patek uživa nevjerojatan ugled i to znaju naplatiti.

Ovaj sat košta nevjerojatnih 76 540 000 kn. Da, preko 76,5 milijuna kuna!Breguet Grande Complication Marie-Antoinette – najskuplji sat na svijetu

Pripremite se jer će riječ “skupo” dobiti novo značenje.

Ako slučajno osvojite Euro Jackpot (i to samo kad je jako velik), a ne budete znali gdje potrošiti silne novce uvijek možete kupiti sat. Pod silne novce mislim na 215 000 000 kn. Da, 215 milijuna kuna.

Ovaj sat počeo je raditi legendarni Abraham-Louis Breguet 1782. godine. Dovršio ga je njegov sin 1827.

Stvaran je za Mariju Antoanetu (sigurno je znate, ona s kolačima). Nažalost, ljubiteljica kolača nikada nije imala priliku uživati u njemu. Čak 34 godine prije nego je sat bio dovršen njezina se glava našla u košari podno giljotine.

Kombinacija zlata i stakla kroz koje se vidi mehanizam ostavljaju bez daha. Majstorska izrada i vrijeme izrade dodatno podižu vrijednost, a činjenica da je stvaran za kraljicu Francuske samo je šlag na torti. Ispričavam se, šlag na kolaču.

1900. je najskuplji sat na svijetu ukraden iz muzeja u Jeruzalemu. Do 2007. bio je skriven od svijeta u kolekciji nekog poštenog čovjeka.

Sada ovaj sat stoji pod ključem L.A. Mayer muzeja i čeka nekog zaljubljenika u satove.

Tko zna, možda se Ćaća stvarno vrati po njega.Sažetak
Najskuplji sat na svijetu (5 satova o kojima i Ćaća samo sanja)
Naslov članka
Najskuplji sat na svijetu (5 satova o kojima i Ćaća samo sanja)
Opis
Jeste li se ikada zapitali koliko košta najskuplji sat na svijetu? Otkrivamo listu 5 satova za koje niste čuli, a vrijede nezamislivo puno.
Autor
Ime izdavača
Moj Nakit

Odgovori