Zašto su G- Shock satovi tako skupi? Postoji li bolji sat?

G-shock satovi Hrvatska

Casiove G- Shock satove krasi širok raspon cijena, možete ih pronaći po jako pristupačnoj cijeni, ali mogu biti i iznimno skupi. Casio svake godine u Baselworldu predstavi limitiranu seriju novog luksuznog sata iz G- Shock linije baziranu na njihovom najboljem modelu, a to je trenutno MR-G. Takvi satovi se proizvode u ograničenoj količini i predstavljaju najskuplje satove tog brenda. U 2018. godini G- Shock MRG-G2000HA-1A je koštao vrtoglavih 7,400.00 $, a proizvedeno ih je samo 350.

G- Shock satovi

Ove godine će se proizvesti najskuplji G-Shock sat ikada, a biti će ih proizvedeno samo 35. Ako ste mislili da je 7,400 dolara vrtoglava cifra, cijena ovogodišnjeg modela će vas srušiti u nesvijest. Naime, G-D5000-9JR će koštati nevjerojatnih 69,533.00 $. Taj model je samo za nijansu promijenjen običan model koji se u maloprodaji prodaje za 2,600.00 $. Bazni model uključuje Casiov čvrsti solarni sustav napajanja, mogućnost povezivanja Bluetoothom i radio ažuriranje s atomskih satova lociranih diljem svijeta. Troškovi tj. cijena je povezana s materijalima koji su korišteni pri izradi više nego s naprednom tehnologijom.

Cijena G- Shock satova

Ovi satovi su namijenjeni ljudima koji uživaju u posjedovanju nečeg skupog i ekskluzivnog. Problem je što ta ekskluzivnost može trajati samo godinu dana jer će se već slijedeće predstaviti novi precijenjeni model. Čak ni da Casio pospe novi model vilinskom prašinom, a remen bude ispleten od dlaka s repa jednoroga to će opet ostati običan MT-G od 800.00$. Svi Casiovi skupi modeli potječu od G-Shock Classica koji je koštao manje od 60.00$, a još je uvijek dostupan.

Casio satovi G-Shock

Kada pogledam u kojem smijeru Casio ide sa svojom G-Shock linijom ostanem u šoku. Ovaj sat koji si je prije mogao svatko priuštiti je evoluirao u nešto bezobrazno skupo, a sve što ja vidim je sat od 60.00$ s cijenom od 69,000.00$. Iako posjedujem mnogo Casio satova niti jedan od njih ne vrijedi više od 100.00$ niti sam ih platio više od toga. Da želim odličan svjetski sat odabrao bih Citizen’s Satellite Wave GPS Freedom. Ažurira se bilo gdje na svijetu kako bi uvijek pokazivao točno vrijeme, a pokreće ga Citizen’s Eco Drive. Najbolje od svega je što košta samo oko 600.00$.
To je sat koji čini mnogo više za mnogo manje novca.

Odgovori