Diesel satovi

Talijanski brend Diesel je podigao proizvodnju satova na nivo visoke mode! Pogledajte kolekcije Diesel muških i ženskih satova urbanog i alternativnog dizajna.

Diesel je svima poznat kao vrhunski brend po pitanju odjeće, a pogotovo jeansa. Ali jeste li znali da Diesel ima i cijele kolekcije modnih dodataka, uključujući i satova? Vjerojatno jeste ako ste prolazili njihovim dućanima jer je naprosto nemoguće proći pokraj Diesel sata a da mu se ne stanete diviti.

Kao proizvođač satova, Diesel je danas u rangu drugih dizajnerskih brendova kao što su Guess, Gucci i Armani koji proizvode kolekcije modnih dodataka u skladu sa svojim imidžom.

Ono što izdvaja Diesel je njegova predanost mlađim, urbanim generacijama koje cijene kreativnost, unikatnost i alternativnost u dizajnu. Diesel je sve osim klasičnog brenda i zbog toga je, kao i u svom jeansu i odjeći uopće, počeo proizvoditi satove koji su alternativni i u skladu s kulturom i potrebama mladih.

 

Diesel: povijest alternativnog, urbanog brenda

Diesel je osnovao talijanski poduzetnik Renzo Rosso 1978. godine. Rosso je započeo svoju karijeru radeći u tekstilnoj industriji fokusirajući se na proizvodnju kvalitetnog jeansa i napredovao u hijerarhiji dok mu se u konačnici nije ukazala prilika stvoriti vlastiti brend.

Naziv brenda Deisel ima dvostruko značenje. U vrijeme naftne krize kasnih 1970-ih godina, diesel je bio popularno alternativno gorivo. Odabirom imena “Diesel”, Rosso je poručivao da je brend alternativan i u kontrastu s ostalim klasičnim, tradicionalnijim modnim brendovima tog doba. Također je htio izabrati univerzalno ime koje će se svugdje moći izgovarati bez poteškoća. I tako je rođen Diesel, brend koji je, kako ime kaže jedna od krilatica, “samo za hrabre”.

Diesel satovi

Source: bradleypjohnson

Diesel satovi: spoj urbane mode, urarske kvalitete i suvremene tehnologije

Iako je Diesel započeo kao modni brend koji se specijalizirao za proizvodnju odjeće, a pogotovo jeansa, s vremenom se ukazala potreba za rastom brenda i dopunjavanjem postojećih odjevnih kolekcija modnim dodacima koji će pristajati uz njih.

Dieselov urbani stil s vremenom se udružio s Fossil Group Inc. koja ima dugogodišnje iskustvo i ekspertizu u proizvodnji kvalitetnih ručnih satova. Fossil je garantirao kvalitetu satova, a Deisel svježi, alternativni dizajn.

Pod brendom Diesela se od tada mogu naći brojni muški i ženski analogni ručni satovi klasičnih i alternativnih stilova. Među kolekcijama Diesel satova prevladavaju muški satovi iako neke kolekcije podjednako odgovaraju muškom i ženskom tržištu. Primjer toga je serija Fadelite pametnih satova. Jesmo li spomenuli da Diesel ima i dvije kolekcije pametnih satova?

Doći ćemo i do toga. Prvo ćemo vas upoznati s nekim od najpopularnijih modela analognih Diesel satova, a potom i s kolekcijama Diesel pametnih satova.

Diesel satovi

Source: Kartik Jasti

Diesel muški satovi

Među Diesel kolekcijama muških satova ističe se više Daddies serija koje sadrže mnoštvo modela koji su prikladni za svaku ruku i gotovo za svačiji ukus. Karakterizira ih iznimno urbani dizajn koji kombinira nehrđajući čelik, remen od kože i metalne aplikacije te mogućnost prikazivanja više vremenskih zona. Ako tražite robusniji sat, sigurno će vam se svidjeti satovi iz Mr. Daddy 2.0 kolekcije koji prikazuju čak četiri vremenske zone. Za muškarce koji preferiraju manje glomazne satove, ali žele zadržati funkcionalnost, tu je Little Daddy kolekcija koja nudi satove malo manjih kućišta s prikazom dvaju vremenskih zona te Mini Daddy kolekcija satova koji imaju još manja kućišta, ali su jednako izdržljivi, funkcionalni i vodootporni kao i satovi iz prethodnih kolekcija.

Srodna ovim kolekcijama, tu je Diesel the Daddies kolekcija muških satova koji imaju unikatan dizajn. Neki među njima imaju prilično velik brojčanik (čak 57 mm!), ali ih upravo to izdvaja od ostalih kolekcija muških analognih satova. Ako želite sat koji se zaista ističe, ovo je kolekcija za vas! 

Diesel Mega Chief satovi i njihovi malo manji “rođaci” iz Master Chief kolekcije popularni su izbor za sat kojeg ćete nositi svaki dan i koji će pristajati na gotovo svaku opuštenu kombinaciju. Svi kronografi iz ove kolekcije, uz to što imaju štopericu, prikazuju i datum. Estetski ističu upravo datum koristeći zaštitnu krunicu koja se nadvija nad dijelom brojčanika. Zbog remena izrađenog od silikona ili najlona sportskog izgleda, dizajnerske mogućnosti su beskonačne. Upravo ovo čini Mega Chief satove savršenim modnim dodatkom za uz Diesel jeans, ili zapravo bilo koju odjevnu kombinaciju. No, povremeni modeli izrađeni su u cijelosti od nehrđajućeg čelika u slučaju da vam treba upečatljivi sat za finije prilike. 

Dieselova MS9 kolekcija prvenstveno uključuje analogne satove univerzalne, jednostavne estetike koji prikazuju datum. Posebnost čine MS9 chrono modeli muških kronografa koji imaju ugrađenu štopericu.

Postoji još mnoštvo modela Diesel muških kronografa među kojima možete birati. Svi udovoljavaju visokim urarskim i dizajnerskim standardima koje je Diesel postavio i stoga imaju kućišta napravljena od nehrđajućeg čelika s mineralnim staklom, kvarcni mehanizam i prikazuju datum. Pitanje je samo dizajna kojeg preferirate. 

Griffed kolekciju kronografa karakteriziraju jedinstvene metalne aplikacije na kućištu. Rollcage modeli u cijelosti su od nehrđajućeg čelika i imaju kućište nalik “kavezu”. Satovi iz Rasp kolekcije ostavljaju iznimno otmjeni dojam i čišćeg je dizajna naspram nekih drugih Diesel muških satova. Posebni Rasp modeli dostupni su i kao kronografi, a tipke za štopericu im se nalaze s lijeve strane – pomalo neobično, ali u skladu s filozofijom ovog brenda. Diesel Overflow muške satove karakterizira kombinacija otmjenosti i čvrstoće zbog većeg kućišta od nehrđajućeg čelika, istaknutih gumbova za upravljanje štopericom i kožnog remena. Specifičnost Diesel Boltdown satova čini kućište koje kao da je zašarafljeno.

Diesel satovi za muskarce

Source: Philip Bower

Diesel ženski satovi

Iako se Diesel više fokusirao na proizvodnju satova za muškarce, ima i određen broj kolekcija satova za žene i više unisex modela. Diesel ženski satovi svakako imaju manja kućišta u odnosu na muške modele, ali također rade na kvarcni mehanizam, kućište im štiti mineralno staklo, vodootporni su uglavnom do 50 m i visoke su estetike. 

Među Diesel ženskim satovima koji su prikladniji za finije prilike, ili naprosto žene koje vole dodatne akcente uz svoje odjevne kombinacije, izdvajamo Flare kolekciju čija su kućišta ispunjena uzorcima kristala te Flare Rocks koja ima isti, ali nešto suptilniji uzorak.

Diesel Kween B satovi također su iznimno elegantni i otmjeni, a kućište im krasi uzorak na šljokice.

Diesel Castilla ženski satovi suvremenog su i pročišćenog dizajna, po čemu se izdvajaju od ostalih Diesel ženskih satova.

Zenski diesel satovi

Source: Philip Bower

Diesel pametni satovi

Dobitna kombinacija Dieselovog dizajna, tehnologije Fossila te Google Wear OS sistema urodila je dvama serijama Diesel pametnih satova: Axial pametnim satovima za muškarce i Fadelite unisex pametnim satovima.

Diesel Axial pametni satovi čvrstog su i robusnog izgleda zbog čega i jesu popularni među muškarcima. Naspram njih, Fadelite satovi elegantniji su, tanji i imaju manja kućišta, zbog čega su podjednako popularni među muškarcima i ženama.

Diesel pametni satovi kompatibilni su s iOS i Android sustavima i imaju mnoštvo funkcija koje su postale standard za pametne satove: praćenje otkucaja srca, praćenje aktivnosti, ugrađeni GPS, zvučnik za obavljanje poziva, mogućnost praćenja kalendara i kontroliranja glazbe na mobitelu i uz sve to, neki modeli su i vodootporni!

Diesel pametni satovi

Gdje kupiti Diesel sat u Hrvatskoj?

Diesel satove možete potražiti u svim službenim Diesel trgovinama, i to u Zagrebu, Splitu i Rijeci te u brojnim privatnim urarskim radnjama. Također ih možete potražiti u svim Krona trgovinama i na web shopovima Krone, satova.com i dicte

Ako se ne možete zamisliti bez sata koji odražava vaš jedinstveni stil, koji može podnijeti vaše hrabre modne kombinacije, biti modni statement i podnijeti cjelodnevno izbivanje po gradskim ulicama, Diesel ima upravo ono što tražite! 

Budite hrabri, idite protiv mainstreama i upotpunite svoju garderobu Diesel satom!