Nakon niza burnih reakcija koju je izazvao saborski zastupnik Ivan Pernar objavom na svom Facebook profilu u kojem se pohvalio skupim satom, poklonom od katarskog emira Tamima bin Hamad al Thanija konačno je stigao i epilog višednevne drame oko luksuznog sata.
U objavi objavljenoj na svojoj stranici, pod naslovom “Primopredaja sata onima koji su ga željni” Ivan Pernar je ponovno objasnio koliko je polaskan čašću koju mu je katarski emir uputio takvim poklonom i nakon toga predao sat tajništvu Hrvatskog sabora. Naime, kao saborski zastupnik, Ivan Pernar prema Zakonu o sukobu interesa ne smije primate poklone skuplje od 500 kuna. Dovoljno je reći kako primjerak koji mu je poklonjen trenutno krasi cijena od 5.260,00 američkih dolara.

I dok je cijela pažnja usmjerena na nastali sukob između Ivana Pernara i zakona, nitko se nije pozabavio samim satom, tu slobodu uzeti ćemo si mi i u nastavku teksta opisati sve što treba znati o odličnom satu kojeg je naš saborski zastupnik dobio na poklon od katarskog emira.

Chopard je švicarski proizvođač luksuznih satova, između ostalog, službeni su mjeritelji vremena na najpoznatijoj utrci klasičnih automobile i tome na spomen proizašao je model Chopard Mille Miglia Chronograph. Automatski model sata s kućištem od nehrđajućeg čelika. Inspiriran ljepotom i elegantnim linija klasičnih automobila sat krasi i narukvica inspirirana izgledom Dunlopovim gumama za utrke iz 1960. godina. Jasno je kako je ovakav primjerak savršen za ljubitelje automobila i utrka.

Kako je sat automatskog mehanizma nema potreba na navijanjem kao što je to slučaj s mehaničkim satom, a uz to, vodootporan je do dubine od 50 metara.
Zašto je baš ovakav primjerak Choparda katarski emir smatrao primjerenim za Ivana Pernara i dalje nije jasno pošto znamo da se naš saborski zastupnik ne bavi utrkama klasičnih automobila, ali jedno je sigurno. Ovakav primjerak luksuznog sata odgovarat će na svačijoj ruci in a puno svečanijim prigodama od utrka.

Odgovori