dizajneri cipela za koje trebate znati

Postoje brendovi koji dizajniraju cipele i postoje dizajneri koji dizajniraju cipele. Dizajneri su osobe čija je jedina misija stvarati najljepše moguće cipele za naša stopala. Tržište cipelama je jedno od najprometnijih i najbogatijih i vrlo je teško individualcu pronaći svoj put, pogotovo uspješan. Zato treba skinuti kapu za svakog dizajnera koji se izborio za sebe – od pronalaženja neispunjene pukotine na tržištu koju je ispunio svojim jedinstvenim stilom i dizajnom pa sve do usavršavanja jednog modela cipela do perfektnosti, jer to je ono što naša stopala zaslužuju.

U današnje vrijeme se javljaju mnogi brendovi i dizajneri koji traže svoje mjesto pod suncem (Dorateymur, Neous). Njihova popularnost će s vremenom rasti. No, postoje dizajneri koji su u svijetu cipela već desetljećima i čija popularnost ne jenjava. Nastavite čitati kako biste saznali tko su dizajneri cipela čija imena morate znati.

Christian Louboutin

Listu otvaramo s apsolutnim kraljem cipela – Christianom Louboutinom čije su cipele rezervirane za one žene koje eleganciju stavljaju prije udobnosti. Za njih zasigurno vrijedi ona Za ljepotu se treba žrtvovati, a izgleda da tako misli i Louboutin koji kaže: “Ne bi mi se sviđalo da netko pogleda u moje cipele i kaže: Oh, Bože, izgledaju tako udobno!” Ako mislite da sve cipele izgledaju isto i da nećete nikada razlikovati dizajnera od dizajnera, očito niste nikada čuli za poznate Louboutinke. Njih ćete prepoznati po crvenom potplatu koji su zaštitni znak brenda, ali i statusni simbol.


Christian Louboutin cipele

Manolo Blahnik

Prva asocijacija na Blahnik cipele bi trebala biti Carrie Bradshaw iz kultne serije Sex i grad. Dakle, 90-ih godina kada se pojavila serija u kojoj Carrie ljubi, mazi i pazi svoje Manolice, Manolo Blahnik je svijetom harao gotovo 20 godina. Ovaj španjolski dizajner jedan je od rijetkih koji točno zna što žena želi imati na svojim nogama. Krajem 70-ih godina je popularizirao stiletto pete, kada su cipele imale masivniju, debelu petu. Do sada je osvojio 5 nagrada za svoj rad, a iako mu je 78 godina, ne pokazuje znakove zaustavljanja.


manolo blahnik cipele

Edgardo Osorio

Edgario Osorio je kolumbijski dizajner cipela koji stoji iza brenda Aquazzura. Osorio iza sebe ima zavidan CV i može se pohvaliti radom s nekim od najpoznatijih proizvođača cipela, primjerice Cavallijem. Vječni talijanski stil i njihovu vrhunsku kvalitetu rada Osorio donosi modernoj ženi. Decentno naglašena ženstvenost se očituje u tankim stiletto petama, glamuroznim sandalama i upečatljivim čizmama. Kada se prvi puta pojavio na sceni, učinio je to s cipelama sa zaobljenim prstima, ravnim potplatima i petama i vezicama oko gležnja. Godinama su razni dizajneri kopirali Osoriov dizajn, ali njegov model je pionir i apsolutni pobjednik.


Aquazzura cipele

Stuart Weitzman

Iako je u zasluženoj mirovini, Stuart Weitzman je zadužio svijet cipela kao rijetko tko. Dizajnirao je čizme preko koljena, apsolutni hit u svijetu obuće koji godinama ne silazi s trona. Nije mu samo to jedini uspjeh; također je dizajnirao, sada već bezvremenske, nude cipele koje su postale poput male crne haljine. Oba komada obuće ovog dizajnerskog velikana su apsolutni hit među poznatima, među djevojkama koje žele izgledati najbolje moguće, a opet ne potrošiti cijelo bogatstvo na par cipela. Weitzman je suprotnost Louboutinu jer smatra kako je udobnost prioritet kada je u pitanju cipela.


Stuart Weitzman čizme

Nicholas Kirkwood

Kirkwood je dizajner koji nema nekoliko desetljeća rada iza sebe; njegov brend na tržištu postoji jedno i pol desetljeće (brend je lansiran 2005.godine). Prvi model s kojim se proslavio je Beya model koji je prepoznatljiv po platformama, a daljnju prepoznatljivost njeguje Lola modelom gdje se poigrava biserima kao ukrasima. Dizajn njegovih cipela nije za svačiji ukus, a ni za svačiji džep. Njegove cipele izgledaju kao da su došle iz neke druge galaksije, bilo da je riječ o njihovoj boji ili obliku. Kirkwood se najviše igra sa siluetama cipela, pokušavajući izvući i naglasiti ženstvenost što je više moguće.Alexandre Birman

Alexandre Birman u svojim kolekcijama koristi prirodne materijale, vrlo žive i upečatljive boje te egzotične printeve i tekstil. Ove tri glavne karakteristike su način na koji Birman iskazuje ljubav prema svojim korijenima koji dolaze iz Brazila. Uglađene linije koje tvore siluetu cipele, kao i oštri rezovi, jedan su od najupečatljivijih načina naglašavanja ženstvenosti cipele i osobe koja će ju nositi. Mnoge zvijezde su ljubitelji Birmanovih cipela, ali najglasniji njegov fan je Gisele Bündchen koja često prošeta crvenim tepihom u njima.


Alexandre Birman cipele

Jeste li poželjeli neke od ovih cipela obuti, lupiti tri puta petama i stvoriti se negdje daleko s njima na nogama jer nemate novaca za ih kupiti? Da, i mi smo to poželjeli… Javite nam u komentarima za kojim modelom cipela ste izgubili glavu.

Odgovori