Za čime posežemo kada se želimo osjećati dobro, ugodno ili lijepo? Neki od nas otvaraju ormare i ruka nam sama poleti prema najdražoj majici ili haljini koja nam diže samopouzdanje. Neki će ušetati u kupaonicu i šminkom će dignuti svoje samopouzdanje ili će si pak stvoriti osjećaj posebnosti.

U današnje vrijeme, osim što je vaš vjerni partner u vremenu, sat može biti i vjerni partner u postizanju elegancije. Naravno, ne može vam svaki sat pomoći u tom zadatku. Satove po stilu možemo podijeliti na luksuzne, moderne ili pak sportske satove. Fossil satovi svoj fokus stavlja na moderne satove pa će i ovaj članak biti posvećen Fossilovim modernim satovima. No, što su to moderni satovi? To su satovi koji imaju manju vrijednost od luksuznih satova, ali su ukrašeniji i detaljniji. Svojim detaljima i ukrasima pomažu u ostvarivanju upečatljivog i modernog izgleda.


Fossil sat

Fossil satovi i pomicanje granica

Fossil se smatra glavnom njuškom u svijetu satova kada govorimo o modernim satovima. Razlog njihove dominacije se krije u činjenici da je svaki njihov sat tog vremena i zbog toga ih vole stručnjaci, kritika i vlasnici njihovih satova. Kao što smo već rekli, moderni satovi nemaju toliku vrijednost kao luksuzni, ali Fossil uvijek sluša svoje korisnike i udovoljava njihovim željama pa vrijednost i važnost njihovih satova raste iz dana u dan.

Jedan od najvećih Fossilovih pothvata je dizajniranje pametnog sata. Osim mnogobrojnih tehnoloških pogodnosti, ovaj model sata ima mogućnost spajanja na svaki uređaj što mu je i priskrbilo nadimak nosivi kompjuter. Naravno, nisu stali samo na tome. Fossil je vrlo brzo na tržište izbacio hibridni pametni sat koji je konvencionalnijeg izgleda, ali je “napunjen” mnogim tehnološkim dostignućima. Otkad se pojavio na tržištu, hibridni pametni sat je razlog sveopćeg ludila među korisnicima, kao i činjenica da postoje mnoge varijacije ovog sata.


Fossil hibridni pametni satovi

Fossilovi satovi su i danas jedni od cijenom najprihvatljivijih satova koji garantiraju kvalitetu, moderan dodir i eleganciju. Za koji god njihov sat se odlučili, nećete pogriješiti. No, tu dolazimo do problema – kako izabrati sat upravo za vas? U nastavku vam donosimo listu Fossilovih satova na kojoj ćete zasigurno pronaći nešto što će odgovarati baš vama.

Fossil The Archival Series Mood Watch

Modeli iz serije Mood Watch svojim dizajnom i izgledom možda ne predstavljaju vrhunac dizajna u svijetu horologije, ali će vam zasigurno upasti u oko. Zašto? Vrlo jednostavno – ovaj sat mijenja boju svog brojčanika ovisno o vašem raspoloženju. Sigurno se sjećate prstena koji su mogli “očitati” vaše raspoloženje; ako ste ih imali, bili ste jedan od najpopularnijih klinaca u školi. Istom logikom se vodimo kada je riječ o Fossil Series Mood satovima – bit ćete apsolutni hit u svijetu odraslih koji se i dalje vesele stvarima i predmetima iz djetinjstva. Osim što mijenja boju, ovaj sat krasi kožnati remen i kućište od nehrđajućeg čelika.


Fossil The Archival Series Mood Watch

Fossil Gen 5 Smartwatch The Carlyle HR Watch

Na ovoj listi se morao naći jedan od pametnih satova iz Fossilove tvornice. Gen 5 Smartwach sadrži sve ono što jedan pametan sat treba imati. Bateriju sata je moguće staviti u 3 modadefault, extended i time only. Ovisno o tome kada i kako ćete koristiti sat, možete mu prilagođavati način trošenja baterije. Satovi ove generacije podržavaju Wear OS by Google kako biste u svakom trenutku znali potrebne informacije te Google Assistant čije odgovore možete čuti preko zvučnika na satu. Također, ovaj sat mjeri vaše otkucaje srca, Bluetoothom se spaja na vaše uređaje te na njega dobivate notifikacije. S Gen 5 Smartwatchem možete uživati u plivanju u bazenu, a također možete uživati u činjenici da se na njemu nalazi GPS pa nema potrebe za nošenjem mobitela na trčanje.


Fossil Gen 5 Smartwatch The Carlyle HR Watch

Fossil Hybrid Smartwatch HR Collider

Ako su vam se svidjeli Fossilovi pametni satovi pete generacije, hibridni pametni satovi će vas ostaviti bez teksta. Ovi hibridni satovi su kombinacija pametnog sata (display na brojčaniku) i klasičnog analognog sata. Zaslon je always on, što znači da u svakom trenutku možete pogledati informacije koje vas zanimaju, bez uključivanja zaslona. Trajanje baterije je nevjerojatnih 2 tjedna, i to nakon samo jednog punjenja pa s toga nema razloga za noćnim punjenjem i nadopunjavanjem baterije. Na zaslonu možete pročitati zabilježene aktivnosti tijekom dana ili pak otkucaje srca. Ako vam se ne sviđa remen na satu, moguće ga je i zamijeniti.


Fossil Hybrid Smartwatch HR Collider

Fossil The Archival Series Starmaster Three-Hand Brown Leather Watch

Archival Series Starmaster je jedan od najupečatljivijih modela Fossilovih satova. Razlog tome je činjenica da se Archival serijom satova odaje počast Fossilovim prvim modelima koji su svjetlo dana ugledali 90-ih godina. Ovaj model pokreće kvarcni mehanizam, a remenje širine 20 mm je lako zamjenjivo i prilagodljivo vama i vašem ukusu. Standardno, kožnato remenje je vrlo kvalitetno i mekano, a s godinama izgleda sve bolje i bolje. Čiste linije, jednostavan brojčanik i lako čitljive brojke su glavna karakteristika ovog modela, a još jedna zanimljivost je da je ovo jedan od najmanjih Fossilovih satova (promjer brojčanika je 38 mm). Sat je otporan na vodu, ali onu koja će ga namočiti prilikom pranja suđa ili ronjenja u plitkoj vodi.


Fossil The Archival Series Starmaster Three-Hand Brown Leather Watch

Predstavili smo vam četiri ključna modela Fossilovih satova; je li vam neki ostao u sjećanju? Imate li vi neki Fossilov sat koji smo trebali staviti na listu? Javite se u komentarima.

Odgovori