Casio satovi

Kada je riječ o luksuznim satovima, Casio se na svakoj listi nađe pri samome vrhu. Ovaj div je smješten u Tokiju i od tamo se radi na satovima koji predstavljaju vrhunac dizajna i umjetničkog rada. Kako bi garantirali kvalitetu svojih satova, Casio ih podvrgava raznim testovima, sve od mehanizma pa do kućišta. Njihova umješnost ih je dovela do toga da prošire svoje carstvo pa danas imamo kalkulatore, glazbene instrumente i projektore koji nose Casiovo ime.

Kako je Casio jedan od najpoznatijih brendova u svijetu satova, logično je pomisliti da je potrebna veliki iznos novca kako bi vaše zapešće krasio Casiov sat. Srećom, Casio nije rezerviran samo za ljude dubokog džepa kojima nije problem izdvojiti jednu, pa i nekoliko plaća za sat. Cjenovna pristupačnost ovog brenda je razlog zbog kojeg Casiova popularnost ne jenjava. U nastavku vam donosimo Casio satove po pristupačnijim cijenama s nadom da će neki od njih postati vaš partner u vremenu.

Casio Lineage Solar Black

Casio Lineage modeli pripadaju u Radio Controlled kolekciju i redizajn su prethodnih Casiovih modela. Za razliku od prethodnih mehaničkih satova, Lineage modeli kombiniraju analogni i digitalni sat. Mogli ste primijetiti, ako pratite svijet horologije, da su sve češći modeli satova koji kombiniraju analognu i digitalnu tehnologiju. Model CASIO LIW-M610TDS-1AJF napravljen je od titanija što garantira zaštitu od ekstremno visokih temperatura i korozije. Još jedna kvaliteta koja krasi ovaj sat je solarno punjenje zbog kojega možete sat koristiti nevjerojatnih 23 mjeseca u power saving modu. Na satu ćete pronaći i 29 vremenskih zona, kao i prikaz dana i datuma te kronograf koji mjeri 1/20 sekunde. Apsolutni novitet na ovom Casiovom satu je i radio koji pokriva šest regija, uključujući Japan, Sjevernu Ameriku i Europu.


CASIO LIW-M610TDS-1AJF sat

Casio Edifice Tough MVT

Za sve ljubitelje brzine i automobila Casio Edifice kolekcija je predstavila satove koji u sebi sadrže vrhunac inženjerstva. Iz ove kolekcije najimpresivniji je Edifice EQW-T650DB-1AJF zbog svog sportskog dizajna, trkaćeg kronografa i tahimetra. Kućište je masivno i napravljeno od nehrđajućeg čelika, kao i remen sata. Ispoliran čelik daje notu elegancije i profinjenosti na ovom robusnom satu (promjer kućišta je 43 mm). Iako je ovaj model univerzalan i moguće ga je nositi u svim situacijama, njegova primarna funkcija je korištenje u trkama. Okvir oko kućišta ima tahimetrijsku skalu za mjerenje brzine, a na satu se nalaze još svjetski timer za štopanje vremena u drugim zonama i kronograf koji mjeri 1/20 sekunde.


Edifice EQW-T650DB-1AJF Casio sat

Casio Pro Trek

Za sve ljubitelje avantura i vanjskih aktivnosti, Casio je napravio liniju Pro Trek. Model Casio Pro Trek PRW-6600YB-3JF jedan je od najreprezentativnijih predstavnika iz ove kolekcije. Ako ste mislili da je prethodni model robustan, upoznajte se s ovom gromadom čiji je promjer brojčanika nevjerojatnih 51 mm. Unutrašnjost sata je opremljena LED mehanizmom koji automatski osvjetljava brojčanik, što može biti vrlo korisno u uvjetima kada nema dovoljno svjetlosti. Ovog diva pokreće solarna energija te ima mnogobrojne funkcije kao što su timer za štopanje vremena u drugim vremenskim zonama, štoperica koja mjeri 1/100 sekunde i nevjerojatnih 5 alarma. Mislili ste da je to sve? E, pa prevarili ste se; ovaj sat u sebi sadrži barometar, termometar, digitalni kompas te visinomjer.


CASIO PRO TREK PRW-6600YB-3JF

Casio Oceanus

Casio Oceanus je jedna od Casiovih najpoznatijih kolekcija. Sve modele karakterizira jednostavan i sportski dizajn, ali među njima se najviše ističe Casio Oceanus OCW-T150-2AJF. Kućište je od visoko poliranog titanija što ovom satu daje dozu elegancije. Na živopisnom brojčaniku se izmjenjuju plava i srebrnkasta boja, a krase ga luminiscentne kazaljke i brojke. Promjer ovog Oceanusa je 41 mm, što je prosječna veličina za ručni sat. Pokraj brojke 3 se nalazi prikaz datuma. Otporan je na vodu do dubine od 100 m , što je i više nego dovoljno za rekreativne ronioce.


CASIO OCEANUS OCW-T150-2AJF

Iako predstavljaju vrhunac dizajna i mehanizma, Casio satovi su prilično dostupni prosječnom čovjeku. To što su pristupačniji cijenom ne znači da su lošije kvalitete. Casio garantira zadovoljstvo svakim svojim satom koji proizvedu. Kombiniranjem digitalne i analogne tehnologije otvorili su si put prema suvremenom, a japanski mehanizam koji kuca unutar njega vas svakom sekundom uvjerava u njegovu kvalitetu.

Jeste li vi vlasnik nekog od Casio satova? Mnogi su gotovo odgajani na Casio satovima i on im prvi padne na pamet kada se govori o satovima. Ima li neki model koji nismo uključili na listu, a smatrate da tu pripada? Javite nam se u komentare.

Odgovori