fitbit versa pametni sat

Kada se prvi puta pojavio na tržištu, Fitbit Versa je predstavljen kao pametni sat, ali ne bilo kakav. Za razliku od prethodnih pametnih satova, Fitbit Versa se odlikuje laganijim i elegantnijim dizajnom. Još veća prednost leži u većoj mogućnosti optimizacije kao i u činjenici da baterija traje 4 dana.

Fitbit Versa izlazi neposredno nakon Fitbit Ionic pametnog sata. Proizvođač to objašnjava vrlo jednostavno – Versa je napravljena na slavi mnogo opremljenijeg Ionic modela. Do sada je već izašlo nekoliko Fitbit Versa modela koji variraju svojom cijenom i specifikacijama. Unatoč tome, Fitbit Versa model o kojemu ćete čitati u nastavku se smatra najprihvatljivijom opcijom za korisnike kada govorimo o omjeru novca i kvalitete.


FitBit Versa rose gold

Fitbit Versa – cijena koja odgovara svima

Kada se 2017. prvi puta pojavila na tržištu Versa je imala cijenu od 200$. Danas je cijena ovog pametnog sata dosta niža zbog novijih modela koje je Fitbit izbacio. Primjerice, ovaj model je novčano prihvatljivija verzija u odnosu na novi Fitbit Versa 2 pametni sat.
Možda vam cijena od 150$ ne djeluje prihvatljivom za sve. Možda i nije. Ali kada uzmete u obzir da dajete novac za respektabilnu marku sata kao i za mnoge funkcije koje on pruža, uvidjet ćete da se kupnja ovog sata isplati.

Izgled i zaslon Fitbit Versa sata

Ovaj pametni sat dostupan je u 3 boje – srebrna, crna ili roza zlatna. Osim biranja boje samog kućišta, možete birati i između nekoliko različitih remena za sat.

Versa sat predstavlja prekretnicu u samom izgledu Fitbit satova. Zaobljeni rubovi podsjećaju na oblutke koje pronalazimo na plaži pa možemo reći da se Fitbit okreće prirodnim oblicima. Osim što podsjeća na oblutak, Versa sat svojim oblikom neodoljivo podsjeća na Apple pametni sat o kojemu smo već pisali. Samim time što izgledom podsjeća na giganta Applea daje određenu dozu elegancije dok ga nosite na ruci.
Kućište je jednostavno i zbog toga je vizualni fokus na samom zaslonu.

Promjenom izgleda kućišta Fitbit nije dobio samo estetski ugodan sat. Stanjili su njegovu debljinu i time su dobili njihov do sada najudobniji sat za nošenje. Kućište je napravljeno od aluminija i zbog toga je sat vrlo lagan. Ako volite robusne i teške satove, imajte tu činjenicu na umu.


Fitbit Versa pametni sat - kućište

Zaslon Versa sata je pun boja i dobre rezolucije. Zbog izuzetno dobre svjetline samog zaslona možete bez problema iščitati podatke s njega. Nije bitno jeste li direktno na suncu ili ispod vode, čitanje sa zaslona je vrlo lako, čak i ako niste svjetlinu zaslona stavili na maksimum. Zaslonom se služite pomoću touch tehnologije koja je mnogo fluidnija nego kod Fitbitovih prethodnih modela.

Funkcije i trajanje baterije

Versa model vas neće razočarati kada je riječ o funkcijama koje on pruža. Možete pratiti svoju tjelovježbu bilo da je riječ o trčanju, bicikliranju, plivanju ili pak dizanju utega. Ovaj pametni sat je vaš vjerni pratitelj u svim sportskim avanturama.


Ako želite pratiti svoje vitalne znakove prilikom trčanja, dovoljno je u izborniku odabrati opciju run, pristisnuti go i možete započeti s trčanjem. Na zaslonu ćete moći pročitati informacije kao što su vrijeme i udaljenost trčanja te otkucaji srca i potrošene kalorije.

Kada završite s trčanjem, možete vidjeti sumu vašeg vježbanja. Versa će vam pokazati kada su vaši otkucaji srca bili najveći, a kada najmanji te koliko vam je vremena bilo potrebno da završite s trčanjem. Podatci su prikazani i u aplikaciji na vašem mobitelu te ih možete uspoređivati s prethodnim vježbama.


FITBIT VERSA display

Praćenje aktivnosti tijekom plivanja je funkcija koja dolazi gotovo gratis uz ovu cijenu. Versa točno prati koliku ste udaljenost preplivali kao i broj krugova koji preplivate u bazenu. Iako je mokar, na zaslonu je vrlo lako vidjeti vibrantne boje i iščitati podatke. Mokri zaslon ne reagira odmah na touch funkciju i to bi moglo smetati onima koji odmah u vodi žele provjeriti potrošnju kalorija ili preplivanu udaljenost.

Versa nudi još jednu funkciju koju ne možete odabrati u izborniku već se ona uključuje automatski. Riječ je o mjerenju spavanja. Ako nosite Versa pametni sat sa sobom na spavanje, on će automatski započeti bilježiti vaše spavanje onog trena kada zaspete. Nakon buđenja na zaslonu će vas dočekati pregled vašeg spavanja – koliko ste ukupno spavali, koliko od toga je bilo u REM fazi, a koliko otpada na lagan ili dubok san.

Trajanje baterije ovisi od osobe do osobe, tj. o tome koliko često koristi Versa sat. Na trajanje baterije utječe i razina osvjetljenja zaslona, nošenje sata tokom spavanja i učestalost vježbanja, odnosno korištenja. Prosječno trajanje baterije se procjenjuje na 4 dana nakon jednog punjenja.

Aplikacija – izvor informacija

Aplikaciju je moguće instalirati na iOS, Android te Windows uređajima. Nakon instalacije potrebno je Bluetooth tehnologijom upariti sat s vašim mobilnim uređajem. Najvažniji dio same aplikacije jest početna stranica. Na njoj možete pročitati sve informacije vezane za vaš organizam toga dana. Tako možete saznati koliko ste koraka napravili toga dana ili koliko ste vode i hrane unijeli (ovo je potrebno upisivati). Pritiskom na određenu aktivnost dobivate detaljan uvid u proces vježbanja.

Kroz aplikaciju je moguće postaviti ciljeve, pratiti prijatelje i njihov napredak. Iznenadit će vas detaljan pregled svakog vašeg koraka, a to će vam olakšati praćenje svoga napretka.


FitBit aplikacija

Fitbit Versa pametni sat daje mnogo više od onoga što biste pomislili kada pogledate njegovu cijenu. Činjenica da izvrsno radi i prati plivačke aktivnosti govori dovoljno.

Mislite li vi da je ovo dobar omjer onoga što možete dobiti za svoje novce? Biste li poklonili sebi ili dragoj osobi Fitbit Versa pametni sat?

Odgovori